Ga naar hoofdinhoud

Houtbouw voor stedelingen op boerenerf

Op het erf van Natuurboerderij Vliervelden in Oosterwold zijn 21 duurzame appartementen in aanbouw waarbij veel gebruik wordt gemaakt van hout. Ze zijn bedoeld voor stadsbewoners die de steeds drukkere, duurdere steden ontvluchten, op zoek naar rust, ruimte, betaalbare woningen en meer gemeenschapszin. Op zaterdag 12 januari is er een open dag.

Stadsboeren Tom Saat en Tineke van den Berg zijn verrast door de interesse van stadsbewoners voor de nieuwe appartementen op het erf van Natuurboerderij Vliervelden in Oosterwold, onderdeel van hun Stadsboerderij Almere.

 

Natuurboerderij Vliervelden is de tweede locatie van de Stadsboerderij Almere. Het erf ligt in het Eemvallei-gebied waar in de zomer de koeien grazen. De stal biedt ruimte aan 120 koeien en daarnaast wordt een Poortgebouw met 21 duurzame appartementen gerealiseerd.

Het gaat om beganegrond-appartementen met tuin en om appartementen met terras met uitzicht op de akkers, waarvan er nog een paar te koop zijn. Alle woningen hebben vloerverwarming, een eigen warmtepomp en zonnepanelen. Er is ook een gemeenschappelijke tuin.

 

Voor de idealistische boerderij-eigenaren Tom Saat en Tineke van den Berg is dit niet zomaar een woningbouwproject: “We maken er samen met de bewoners een prachtige plek van, waar natuur, landbouw, werken en wonen elkaar versterken. Door activiteiten op het gebied van educatie, zorg en onderzoek betrekken we stadsbewoners bij het boerenwerk. De boerderij is een manier om mensen dichter bij de natuur te brengen, zónder dat mensen zelf boer hoeven te worden.”

Op zaterdag 12 januari vanaf 14.00 uur is er een bijeenkomst met borrel op het erf Vliervelden. Toekomstige bewoners en belangstellenden kunnen terecht op het erf, een kijkje nemen bij de koeien, de activiteiten in de stal, de appartementen in aanbouw, de informatiekeet en de uitkijktoren.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer