Ga naar hoofdinhoud

Houtcafé over brandveilige gevelbekleding

Op dinsdag 26 februari vindt het eerste Houtcafé van 2019 plaats over ‘Brand en houten gevelbekledingen’. Deze bijeenkomst start om 16.00 uur op het kantoor van de VVNH in Almere.

De Koninklijke VVNH/Centrum Hout informeert met deze editie van het Houtcafé over brand en regelgeving rondom houten gevelbekledingen en mogelijke implicaties voor de praktijk. Het programma mikt op medewerkers binnen- en buitendienst verkoop, inkoop en productmanagers, maar ook op managers.

 

Na de ramp met de Grenfell Tower in London is er verscherpte aandacht voor brand en gevels. De brandweer doet aanvullende inspecties aan bestaande gebouwen, opdrachtgevers zijn zeer alert op afwijkingen van de eisen bij nieuwe of recente projecten, en architecten en ingenieursbureaus stellen steeds meer vragen over de brandklassering van houten gevelbekledingen.

 

Het is dus noodzakelijk om goed op de hoogte te zijn van de eisen die gesteld worden aan gevels vanuit het Bouwbesluit en zich bewust te zijn van de verantwoordelijkheid die een leverancier van de gevelmaterialen daarbij heeft.

Eric de Munck (VVNH/Centrum Hout) opent de middag met een voordracht over ‘Hout, brand en bouwregelgeving: eisen en verantwoordelijkheden’.
Over de brandklasse en brandoverslag bij houten gevels in gebouwen houdt Danny Ruytenbeek (Niemann Raadgevende ingenieurs) een voordracht.

Brandvertragende behandelingen en de toepassing van houten gevelbekledingen vormen de insteek van een presentatie door Michiel Boonstra (Leegwater Houtbereiding).

Dit Houtcafé is uitsluitend toegankelijk voor leden van de VVNH, NBvT en voor medewerkers in de houthandel en houtsector, aangesloten bij het Fonds OO&A.

Website: www.vvnh.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer