Ga naar hoofdinhoud

Houten DomeHome bereikt hoogste punt

Op de valreep voor de bouwvak heeft het DomeHome in Almere het hoogste punt bereikt. Deze bijzondere geometrische woning in de wijk Oosterwold is opgebouwd uit twaalf kanten. Het ontwerp van Arc2 architecten krijgt nu echt vorm.

Arc2 architecten is door een particuliere opdrachtgever gevraagd om het architectonisch ontwerp te maken voor een duurzaam woonhuis in Almere Oosterwold in de vorm van een koepel: DomeHome. De woning van twee woonlagen binnen een twaalf-kantig volume wordt opgebouwd uit een FSC houten constructie. Het hele casco is CAD-gestuurd ontworpen en geprefabriceerd. De driehoekige panelen in het dak vereisen een zeer nauwkeurige productie om naadloos op elkaar aan te kunnen sluiten. 

(lees verder onder de foto)

Foto: Arc2 architecten.

Woodteq houtconstructies levert de houten constructie en is als hoofdaannemer verantwoordelijk voor het project. Veenhuis & Zn. Machinaal Timmerwerk levert de bijzonder gevormde kozijnen en Het Woud verzorgt de montage van het karakteristieke woonhuis. Voor de bouw van het huis maakt de architect maximaal gebruik van biobased materialen. De dampopen gevelconstructie wordt aan de buitenzijde afgewerkt met onbehandeld Lariks. 

Zie hieronder een fotoserie van de bouwfase van DomeHome. Fotocredits: Arc2 architecten.

Het ontwerp van Arc2 architecten.
Foto: Veenhuis & Zn. Machinaal Timmerwerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer