Ga naar hoofdinhoud

Houten gevelbekleding

Foreco, Drywood Coatings, Lenferink MVA en Arch Timber Protection slaan de handen ineen met Plan@Wood, een totaaloplossing voor houten gevelprojecten. Hierbij worden de aparte elementen van hout, verduurzaming, verf, montage en onderhoud aan elkaar gekoppeld tot één product.
Houten gevels zijn bepalend voor de uitstraling van een gebouw. Daarbij is brandveiligheid een belangrijk aandachtspunt. Door een optimale samenwerking tussen verschillende schakels in de keten is het mogelijk de gevel een maximale prestatie te laten leveren, zo redeneren de initiatiefnemers.
Vergelijkbaar met de concepten van houten kozijnen binnen de KVT kan er bij Plan@Wood ook gekozen worden tussen vier pakketten. De gevelconcepten I, II, III en IV bieden een steeds completer gevelelement. Plan@Wood-pakketten zijn opgebouwd uit: product, montage, onderhoud en hergebruik.
Plan@Wood combineert de verschillende oplossingen om een complete service te bieden. Productontwikkeling, een goed ontwerp en een optimaal onderhoudsplan zijn volledig op elkaar afgestemd voor een maximale prestatie. Reguliere inspecties op basis van onderhoudsvoorschriften waarborgen de gewenste uitstraling en de brandveiligheid van de gemonteerde producten. Een terugnamemogelijkheid stelt de verwerking van het hout na de levensfase van de gevel of het gebouw veilig.
De gevels van Plan@Wood bestaan uit WaxedWood (verduurzaamd hout met waterafstotende werking) of SafeWood (waterdampbestendig brandvertragend hout). Er is keuze uit verschillende kleuren door een coating met WoodStain of de brandvertragende coating FireStain.
De Stichting Garantieverlening Veredeld Hout (SGVH) waarborgt de activiteiten van Plan@Wood. Via de SGVH worden projectcontracten afgesloten die garant staan voor levering, montage, onderhoud en eventueel hergebruik van houten gevels. De onafhankelijke SGVH staat borg voor de contracten, waardoor de klant niet afhankelijk is van de individuele bedrijven. Hiermee worden geveleigenaren volledig ontzorgd en zijn de uitstraling en brandveiligheid gegarandeerd.

http://www.foreco.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer