Ga naar hoofdinhoud

Houten Kom dit jaar ‘buiten eigen kring’

Op het jaarlijkse diner van de vereniging voor houtagenten NATA is Atto Harsta onderscheiden met de ‘Houten kom’, een award voor mensen met bijzondere verdiensten voor de houtbranche. Harsta is onder meer coauteur van het boek ‘De Houtbouw Revolutie’.

De bijeenkomst in het gebouw van de Sociëteit Koninklijke Watersport Vereniging Loosdrecht was als vanouds druk bezocht. De houtagenten (niet-voorraadhoudende vertegenwoordigers van buitenlandse producenten van hout en houten producten) nodigen elk jaar gericht een brede kring van mensen in de hout(handel)branche uit om gezamenlijk het diner te gebruiken.

Er is ook altijd een spreker, dit jaar bosdeskundige Simon Klingen, auteur van (onder andere) het boek Houtfabriek (zie Houtwereld 3 van dit jaar).

Het verschil maken

Eveneens telkenmale reikt de NATA de ‘houten kom’ uit, een trofee die zijn naam ontleent aan zijn vormgeving, aan mensen met bijzondere verdienste voor de houtbranche. Laurens Kok (links op de foto) , met Kok-houtagenturen vertegenwoordiger van de producten van Unilin in Nederland, was degene die de kom mocht uitreiken aan Atto Harsta, die hij zelf had voorgesteld.

Kok (tevens met zijn bedrijf CLT bv importeur van KLH en LTS in Nederland): ‘Het lijkt me belangrijk om eens buiten eigen kring te kijken naar wie het verschil maakt voor de houtbranche. Atto Harsta, die samen met Pablo van der Lugt De Houtbouw Revolutie schreef, in samenwerking met PEFC zogenaamde Timber Talks houdt bij architecten en bouwbedrijven en zich ook op allerlei andere manieren inspant voor houtbouw, doet daarmee heel goed werk voor onze branche.

Als de betonbranche maar 2 procent van zijn omzet inlevert kan de houtbranche daar geweldig door groeien.’
Harsta toonde zich verrast en vereerd met de onderscheiding. In zijn dankwoord benadrukte hij dat niet alleen de toepassing van hout maar zeker ook die van biobased materialen zijn aandacht heeft, mede omdat hiervoor veel enthousiasme is bij overheden. Het kan immers de agrarische sector helpen om te transformeren naar andere gewassen.   

Eén reactie op “Houten Kom dit jaar ‘buiten eigen kring’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer