Ga naar hoofdinhoud

Houten restaurant Almere breidt uit met Houten Hotel

Foto: Mirck Architecture

In Almere wordt vrij veel met hout gebouwd. Restaurant Festijn, dat in 2019 werd gebouwd van CLT, bevalt dat zo goed dat zij gaan uitbreiden met een Houten Hotel. In 2023 moeten hier twee zelfstandige vleugels van vier bouwlagen worden gerealiseerd in modulebouw.

Het restaurant Festijn aan de Trekweg in Almere valt op door het verspringen van gevels en daken en levert zo bijzondere ruimtes op. Door de CLT houtconstructie met grote overspanningen is het gebouw flexibel indeelbaar, met ruimte voor 450 gasten tegelijk. De eigenaren wil er nu een hotel omheen laten bouwen. Mirck Architecture uit Amsterdam, dat destijds tekende voor het ontwerp van het restaurant, ontwierp ook het nieuwe hotel. Dat zal gemaakt zal worden met modules van houtbouwer FLETTS, prefab modules van voornamelijk CLT. De twee vierlaagse gebouwen met hotelkamers krijgen ook een houten galerij en houten gevelbekleding.

Mirck Architecture

“Het ontwerpen en bouwen met CLT is, net als het gebruik van het houten gebouw, zo goed bevallen, dat we bij de grote uitbreiding weer voor CLT gekozen hebben”, zegt architect Sander Mirck. De nieuwbouw en het bestaande restaurant vormen straks samen het Houten Hotel. Tussen oudbouw en nieuwbouw ontstaat een open atrium. Het wordt een binnentuin voor de gasten met veel planten en bankjes. De drie vleugels hebben de entree naar het hart van de binnenplaats gericht. De plannen worden momenteel uitgewerkt en moeten in 2023 gerealiseerd worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer