Ga naar hoofdinhoud

Houthandel Looijmans viert 50 jarig jubileum

Precies vijftig jaar geleden startte Jan Looijman het familiebedrijf Houthandel Looijmans.

Precies vijftig jaar geleden startte Jan Looijman het familiebedrijf Houthandel Looijmans. Begonnen met de verkoop van houten schrootjes is het bedrijf inmiddels uitgegroeid tot een breed assortiment waar iedereen terecht kan. Van particulier tot aannemer en van zzp’er tot timmerbedrijf. In 2000 heeft zoon Marcel het bedrijf overgenomen van zijn vader.

Overnames

Dat Houthandel Looijmans de afgelopen 50 jaar niet bepaald stil heeft gezeten, bewijst de groei die is doorgemaakt. In 2010 is Venlo Hout overgenomen waardoor Looijmans verder kon groeien in Limburg. In 2011 volgde de overname van Martens deuren & plafonds en werd de wens vervuld om te kunnen beschikken een aparte showroom voor deuren. Het steeds bredere assortiment leidde in 2014 tot het besluit een compleet nieuwe showroom te bouwen. 2016 was het jaar dat werd besloten om alle activiteiten van Venlo Hout in Venlo in Someren te concentreren.

Machinerie

Naast overnames is er de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in nieuwe machines en transportmiddelen. Ook op het gebied van duurzaamheid zijn er flinke stappen gemaakt. Zo zijn in 2019 de daken voorzien van PV-panelen. Binnenkort komen daar nog twee nieuwe elektrische heftrucks bij waarmee alle oude gas-heftrucks zijn vervangen.

Inmiddels is Houthandel Looijmans niet meer te missen in Someren. Op het terrein van 16.000 m2 ligt een grote voorraad van uiteenlopende houtsoorten en is tevens de moderne showroom gevestigd. Recentelijk is hier een afhaallocatie aan toegevoegd.

Het bedrijf heeft als motto: Onthout ons!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer