Ga naar hoofdinhoud

Donderdag en vrijdag opnieuw stakingen

Vakbond FNV roept leden op om donderdag 9 en vrijdag 10 november opnieuw te gaan staken. Vorige week werd ook al een 48-uurs staking gehouden die zelfs tot en met maandag 6 november werd doorgetrokken.

Nog steeds gaat het om een nieuwe cao voor de houthandel. De vorige liep af op 31 maart van dit jaar en sinds die tijd zijn werkgevers en werknemers er niet in geslaagd een akkoord te bereiken.

Nog meer stakingen zijn aanstaande, zo stelt de FNV wederom. ‘De werkgevers weigeren serieus bod op tafel te leggen’, stelt Dennis Vereggen, actiecoordinator van de FNV.

‘Ondanks wat doorzichtige schijnbewegingen van de werkgevers weigeren ze nog altijd een serieus bod op tafel te leggen. Dus staken we gewoon door. Onze leden staan er nog altijd strijdbaar in bij steeds meer houthandels in het land.’

De FNV weigert te tornen aan haar eis van 100 euro bruto per maand erbij voor iedereen. ‘Dat is omgerekend vier procent als je uitgaat van het gemiddelde salaris in het loongebouw. Daarmee helpen we de onderkant iets meer dan de bovenkant. Verder willen we 6 procent loonsverhoging en dat beide per 1 juli 2023.’

Overlast staking

Uit een poll op LinkedIn van Houtwereld geeft 64 procent van de bedrijven aan geen last van de stakingen te hebben, 36 procent ondervindt wel hinder. 25 bedrijven hebben hun stem uitgebracht.

3 reacties op “Donderdag en vrijdag opnieuw stakingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer