Ga naar hoofdinhoud

Houthandels mogen uitbreiden

Zowel Houthandel Lenferink in Fleringen als Houthandel Daams in Valkenswaard hebben van hun respectievelijke gemeenten toestemming gekregen voor uitbreiding.

Houthandel Lenferink is gevestigd in het buitengebied. Daarom stelt de gemeenteraad als voorwaarden dat het bedrijf een stukje bos aanplant, een perceel omvormt tot natuurlijk grasland, een buitenruimte en berging bouwt voor een cultureel centrum en een hek en vlonderpad maakt voor Staatsbosbeheer. Dit schrijft Twentefm.nl.
In ruil daarvoor mag ondernemer Hugo Lenferink zijn houthandel aan de Ootmarsumseweg gaan aanvullen met werkplaats- en opslagruimte op een extra stuk grond dat zijn vader in 2006 aankocht.

Van twee percelen naar één

In Valkenswaard is de gemeente akkoord gegaan met uitbreiding van Houthandel Daams aan de Dommelseweg. Het bedrijf past daar eigenlijk niet, maar economische argumenten geven de doorslag, aldus het Eindhovens Dagblad.

De houthandel is gevestigd op twee percelen. Op het eerste adres, waar het bedrijf al jaren wordt gedoogd, moet Daams vertrekken omdat de verhuurder het contract per eind dit jaar heeft opgezegd. De gemeente staat toe dat Daams uitbreidt op de andere locatie, aan de overzijde van de straat. Daar bevinden zich nu de showroom en binnenopslag. Op een aanpalend weiland gaat Daams een siertuin en buitenopslag realiseren. De gemeente zag de houthandel zes jaar geleden al liever verhuizen naar een bedrijventerrein. Een zoektocht naar een geschikte locatie leverde echter niets op.

(foto: Houthandel Daams)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer