Ga naar hoofdinhoud

Houtindustrie behaalt meer omzet

In het derde kwartaal van 2019 viel de omzet van de industrie 6,3 procent lager uit dan een jaar eerder. De omzet van deze sector daalde hiermee voor het derde kwartaal op rij. Maar de hout- en bouwmaterialenindustrie wist in juli, augustus en september juist 6,5% méér omzet binnen te halen ten opzichte van een jaar eerder.

Producenten in de industrie verwachten voor 2020 een toename van de omzet en de personeelssterkte. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over de industrie.

De omzetontwikkeling in de industrie wordt vanaf het vierde kwartaal van 2018 afgeremd, en is in 2019 negatief, doordat bedrijfsactiviteiten zijn verplaatst van Nederland naar het buitenland.

In de raffinaderijen en chemie bleek de omzetdaling in het derde kwartaal van 2019 met 8,3 procent het grootst ten opzichte van een jaar eerder. Ook in de transportmiddelenindustrie, de textiel-, kleding- en lederindustrie, en in de basismetaal- en metaalproductenindustrie kromp de omzet.

De omzet nam het meest toe in de hout- en bouwmaterialenindustrie, en groeide licht in de voedings- en genotmiddelenindustrie (1,3%) en de papier- en grafische industrie (0,7%).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer