Ga naar hoofdinhoud

Houtindustrie onzekerder

Het producentenvertrouwen in de hout- en bouwmaterialenindustrie liep in november opnieuw terug. Toch staat de sector nog wel in de top 3 van meest positief gestemde bedrijfstakken. Maar voor het eerst in vele maanden vormt de hout- en bouwmaterialenindustrie niet meer de kopgroep.

Volgens het CBS zaten Nederlandse industriële ondernemers in november zakelijk gezien iets lekkerder in hun vel. Het producentenvertrouwen klom op van -5,6 in oktober naar -3,8 in november. De fabrikanten hebben voor de zesde maand op rij een beter gevoel over hun orderportefeuilles. Dat geldt ook voor de verwachte bedrijvigheid. Over de voorraden gereed product maken de ondernemers zich echter een beetje zorgen.

Houtindustrie

Afgelopen oktober viel het producentenvertrouwen in de hout- en bouwmaterialenindustrie opnieuw het grootst uit binnen alle industriële takken van sport. Maar november bleek de maand van stuivertje wisselen. Opeens gaan fabrikanten van transportmiddelen en de aardolie- en chemische industrie aan kop.

Het saldo in de hout- en bouwmaterialenindustrie kwam in november uit op +2,9. In oktober leverde het vertrouwen nog een score op van +6,1. Dat was echter de helft minder dan in september (+12,3).

Houtndustrie verliest koppositie

Lees ook: Houtindustrie verwacht minder bedrijvigheid

Eén reactie op “Houtindustrie onzekerder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer