Ga naar hoofdinhoud

Houtleverancier Derix naar nieuwe locatie modulefabriek

Ze maakten al een tijdje modules. Maar het worden er steeds meer en daar waren de fabrieken niet op ingericht. Nu opent de Duitse leverancier van CLT en gelamineerde balken Derix een nieuwe productielocatie, speciaal voor het maken van houten modules. Ook voor de Nederlandse markt.

Een grote order uit Nederland, meer dan 100 houten modules voor woongebouw Poppies op de Zuidas van Amsterdam, een ontwikkeling van MaMa (Mark Koehler Archtiects in samenwerking met Edwin Oostmeijer), behoort tot de redenen waarom Derix de stap moest maken.

Ook voor de komende jaren

De modules moeten dit jaar af, en er zitten voor dit jaar ook nog modules voor een schooluitbreiding en drie accommodatiegebouwen in de portefeuille. Dat begon wel heel erg te knellen op de productielocaties in Westerkappeln (bij Oldenzaal) en Niederkrüchten (bij Roermond). En ook in de komende jaren worden modulebouw-opdrachten voorzien.

Eigen CLT en glulam

Vandaar dat in Grevenbroich een nieuwe locatie werd geopend met een werkvloer van 3000 vierkante meter. Grevenroich ligt ca 40 kilometer van de hoofdvestiging in Niederkrüchten vandaan, aan de andere kant van Mönchengladbach. De modules, vaak een combinatie van CLT en glulam, worden uiteraard gemaakt van hout dat door Derix zelf gemaakt wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer