Ga naar hoofdinhoud

Houtmarkt bij zaagmolen de Ster

De Utrechtse houtzaagmolen de Ster organiseert een houtmarkt tijdens Nationale Molendag op zaterdag 13 mei. Molen de Ster is een monumentale houtzaagmolen met een eigen café. Als er voldoende wind staat, wordt er 13 mei ook gezaagd.

Gidsen geven rondleidingen in de zaagmolen de Ster en er zijn demonstraties in de houtzagerij. Als er voldoende wind staat, wordt er bovendien gezaagd. Ook kunnen belangstellenden met een van de rondleiders de kap in. Er worden ook demonstraties gegeven over houtbewerking en er zijn kinderactiviteiten.

Buiten staan 21 lokale ambachtslieden met kraampjes op de markt met alleen artikelen van hout. Meubels, beelden, sieraden, andere interieurproducten, kunstwerken en nog veel meer.

Zaagmolen de Ster

De Nationale Molendag is een evenement dat in 1973 voor het eerst door de Vereniging De Hollandsche Molen samen met de VVV is georganiseerd om mensen beter kennis te laten maken met de molens in hun omgeving.

De markt bij Houtzaagmolen de Ster begint om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Molen de Ster is te bereiken via het bruggetje aan de Floresstraat of via het Molenpark in de Utrechtse wijk Lombok. De entree is gratis.

Foto’s: website De Ster, oa Bas van Setten en Marco Hermsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer