Ga naar hoofdinhoud

HoutPro+ wordt reünie van houtverwerkend Nederland

Na vijf jaar staat van 1 tot en met 4 november de beurs HoutPro+ weer op het programma in de Brabanthallen in Den Bosch. Beursorganisatie Claever Associates liet tijdens een perspresentatie eind juni weten enorm blij te zijn dat de beurs weer door kan gaan en lichtte een tipje van de sluier op over de derde editie. De organisatie verwacht een krachtige reünie van houtverwerkend Nederland.

De organisatie laat weten niet stilgezeten te hebben de afgelopen vijf jaar. Zo is bijvoorbeeld het registratiesysteem is verbeterd. Elke bezoeker krijgt nu een ticket met QR-code, die de standhouders met een gratis scansysteem kunnen uitlezen voor informatie en een eigen bezoekerslijst. De website is ook vernieuwd en er is een programma samengesteld. Bij binnenkomst van de beurs zal er een fototentoonstelling te zien zijn over HAUT Amsterdam, het hoogste hybride gebouw van Nederland.

Standhouders HoutPro+

Tijdens de tweede editie van HoutPro+ in 2017 had de beurs 199 standhouders en ook dit jaar zijn er weer minimaal eenzelfde aantal. De 10.000 vierkante meter standruimte wordt gemand door 67 standhouders met bewerkingsmachines en 132 toeleveringsbedrijven. Ruim de helft was er in 2017 ook bij. Zo zijn er nationale en internationale bedrijven vertegenwoordigd. Een willekeurige greep uit de lange lijst exposanten: coatingspecialist Adler, Häfale meubelbeslag, hout- en gevelspecialist Carpentier, Boerboom Houtgroep, software specialist Construsoft, Heco Schrauben, Gerretsen Houtbewerkingsmachines en een aantal houthandelaren.

De Groot Bewerkingsmachines is er ook weer, maar ditmaal met wat minder machines op een kleinere oppervlakte. Als lid van de beursadviesraad laat het bedrijf tijdens de perspresentatie weten dat door corona en de grote vraag niet alle machinebouwers nu genoeg voorraad ofwel showmodellen beschikbaar hebben voor een beurs. Maar daar staat tegenover dat er wel veel interesse is om te investeren in machines. Bovendien zijn nog steeds heel veel machine werkend te zien tijdens de beurs.

Beurs en corona

Iedereen is blij dat de beurs weer doorgang kan vinden. Mark Bomer van de Hettich Group bevestigt het gemis tijdens de coronajaren: “Om dit te ondervangen zijn wij met showtrucks met technische mensen Europa ingereden om ons assortiment op locatie aan meubelindustrie te showen.” Ook brancheorganisatie Koninklijke CBM zegt graag weer dichter bij de leden te willen staan en beter te willen horen wat er speelt en hoe de markt er mee omgaat.

De vrees dat corona nog niet voorbij is, werd ook uitgesproken door sommige deelnemers. De organisator laat weten zich daar geen zorgen over te maken. “Wij hebben tal van draaiboeken voor elke situatie en veel coronamaatregelen ter preventie draaien nog steeds mee tijdens onze beurzen.”  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer