Ga naar hoofdinhoud

Houtsector blij met Renovation Wave

De Europese houtbranche werkt graag mee aan de ‘Renovation Wave’. Met dit streven geeft de EU de bouwsector een behoorlijke impuls. Aanbieders, bewerkers en verwerkers van hout verwachten op deze golf mee te gaan surfen.

Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, lichtte onlangs de Renovation Wave toe. Brussel wil het tempo van renovatie de komende tien jaar minimaal verdubbelen. Energiezuinige woningen en gebouwen verminderen immers de uitstoot van broeikasgassen.

Hout

De EU zet zich in voor een hogere levenskwaliteit van burgers. Ook bevordert de Renovation Wave digitalisering en komt er beleid voor meer hergebruik en recycling van materialen. Een hoofdrol is dus weggelegd voor hout en andere circulaire bouwmaterialen. Bovendien zorgen de plannen voor meer werkgelegenheid.

Innovaties en oplossingen

Voor de Renovation Wave zijn innovaties en slimme oplossingen nodig. De Europese houtbedrijfstak laat in een gezamenlijke verklaring weten paraat te staan voor de uitrol van de plannen. Dit stellen producenten van parket (FEP) en plaatmaterialen (EPF). Ook houtbewerkers (CEI-Bois), zagerijen (EOS) en werknemers (EFBWW) ondertekenden de verklaring.

Lees ook: Brussel breekt lans voor hout

Eén reactie op “Houtsector blij met Renovation Wave

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer