Ga naar hoofdinhoud

Houtsector lanceert Wood4Bauhaus

In de nieuwe Europese Bauhaus-beweging kan bouwen en renoveren met hout een sleutelrol vervullen. Dit stelt EC-voorzitter Ursula von der Leyen. Hout en andere biobased materialen helpen immers de gebouwde omgeving te veranderen in een koolstofput. De Europese houtbranche haakt hierop in met Wood4Bauhaus.eu. Op donderdag 8 april volgt een online congres.

De nieuwe Wood Sector Alliance for the New European Bauhaus (Wood4Bauhaus.eu) is een ​​open platform van belanghebbenden. Eén van de grondleggers is het InnovaWood EU-netwerk voor houtonderzoek, innovatie en onderwijs. Andere partijen zijn producenten van plaatmaterialen (EPF), houtbewerkende industrieën (CEI-Bois), zagerijen (EOS) en werknemers in de bouw- en houtnijverheid (EFBH). Het project heeft ook steun van BASAJAUN en WoodCircus.

Bijdragen van hout

De initiatiefnemers van Wood4bauhaus.eu lichten op 8 april tijdens een webinar toe hoe de houtsector kan bijdragen aan de circulaire economie en het nieuwe Bauhaus. Zo helpt hout bij het aanpakken van klimaatverandering. Enerzijds door betaalbare huisvesting te bieden en anderzijds door schoonheid in de gebouwde omgeving te brengen. Producten met een lange levensduur waarin hout wordt gebruikt, kunnen koolstof decennia of zelfs eeuwen opslaan in gebouwen en woonruimten.

Tijdens het congres komen innovatieve houtproducten en bouwsystemen aan de orde. Ook gaat de aandacht uit naar bestaande en mogelijke manieren van co-creatie binnen de houtsector.

Sprekers

Sprekers zijn onder meer architecten, ontwerpers, vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, onderzoekers en beleidsmakers. Voor de keynote zorgt Hans-Joachim Schellnhuber van het Potsdam-Institute for Climate Impact Research in Duitsland. Hij is de ambassadeur voor de New European Bauhaus High-level Roundtable.

Klik hier voor meer informatie, programma en deelname aan het congres.

Lees ook: Houtsector blij met Renovation Wave

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer