Ga naar hoofdinhoud

Houtstad IJlst wint Vredeman de Vriesprijs 2018

Architectenbureau Onix heeft de Vredeman de Vriesprijs 2018 in de wacht gesleept voor Museum en Werkplaats Houtstad IJlst.

Na jarenlange voorbereidingen en veel werk door vrijwilligers, aannemers, bestuur en gemeente, is in april dit jaar het Museum en Werkplaats Houtstad IJlst opgeleverd. De houten constructie van het nieuwe gebouw is op te vatten als een frame, een hedendaagse toepassing van een gebintenstructuur.

De Vredeman de Vriesprijs waardeert niet alleen het architectonisch ontwerp, maar ook de samenwerking tussen architect en opdrachtgever. Architect Haiko Meijer van Onix NL stond garant voor het architectonische ontwerp van het gebouw.

De jury heeft gelet op de manier waarop de gemeenschap bij een gebouw is betrokken. “Het resultaat is een bouwwerk dat uiterst respectvol omgaat met de oude houtzaagmolen en zijn directe omgeving. Het is een gebouw van de architect, van het museum, maar zeker ook van de hele gemeenschap van IJlst en de bezoekers van de Houtstad”, aldus het juryrapport.

In Het Houtblad nummer 8 wordt uitgebreid aandacht besteed aan dit project.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer