Ga naar hoofdinhoud

Houtwedstrijd van start

In het kader van de Houtwereld Praktijkdag 2017 zijn we op zoek naar hét product dat de titel ‘Slimste Toekomstgerichte Houtoplossing 2017’ verdient. Houtwereld roept bedrijven en organisaties op om nieuwe producten, oplossingen en concepten tot uiterlijk 15 september aan ons voor te dragen. De voordrachten, genomineerden en uiteindelijke winnaar kunnen rekenen op veel gratis publiciteit!

De Houtwereld Praktijkdag wordt gehouden op vrijdag 10 november dit jaar. Organisator is het vakblad Houtwereld in samenwerking met Ingenieursbureau Evan Buytendijk. Accsys Technologies in Arnhem is ditmaal het gastbedrijf, waar de Praktijkdag zal plaatsvinden.

 

Het thema luidt: ‘Waar gaan we heen met Hout?’. Gelieerd aan dit thema wordt de wedstrijd ‘Slimste Toekomstgerichte Houtoplossing 2017’ opgezet.

Tot uiterlijk vrijdag 15 september kunnen er voordrachten voor deze titel worden ingediend via houtwereld@nijgh.nl.

 

Criteria

 

– Er kunnen nieuwe producten, systemen, concepten en diensten/serviceverlening worden voorgedragen, die maximaal 2 jaar op de markt zijn

– De voordracht dient hout(vak)gerelateerd te zijn

– De voordracht dient innovatief en toekomstgericht te zijn

– De voordracht dient duurzaam te zijn (indien toepasselijk: een certificaat namens bijvoorbeeld FSC, PEFC, BREEAM, Cradle-to-Cradle etc.)

– De voordracht dient voor de langere termijn (10 jaar) inzetbaar te zijn (bij voorkeur breed en grootschalig inzetbaar, maar inzendingen van een exclusief product/idee en een ontwerp voor een beperkte markt zijn eveneens welkom)

– Er kunnen zowel Nederlandse als niet-Nederlandse bedrijven/organisaties meedoen (mits met officiële vertegenwoordiging in Nederland; er moet een aanspreekpunt zijn dat inhoudelijk goed mee kan praten over de oplossing en dat officieel het woord kan voeren namens de producent)

– Per bedrijf/organisatie kan maximaal 1 product (e.d.) worden voorgedragen.

 

Procedure

 

– Voordrachten voor deze wedstrijd kunnen tot en met vrijdag 15 september 2017 worden ingediend via een e-mail (met foto’s) aan houtwereld@nijgh.nl

 

– Regelmatig maken wij in het magazine Houtwereld en in de digitale nieuwsbrief bekend welke voordrachten er inmiddels zijn ontvangen, zodat in de aanloop naar de Praktijkdag de schijnwerpers hierop worden gericht.

 

– Op maandag 18 september worden de ontvangen voordrachten (die voldoen aan de gestelde criteria) omgezet in genomineerden. Op deze genomineerde producten (e.d.) kan aansluitend online gestemd worden. Dat zal een Top 10 van producten opleveren waarvoor de meeste stemmen zijn ontvangen.

 

– Deze Top 10-producten willen wij graag op vrijdag 10 november tonen op de Houtwereld Praktijkdag 2017 in Arnhem. Alle deelnemers kunnen die dag ‘live’ stemmen op hun favoriete product. Hun stemmen tellen dubbel en worden opgeteld bij de eerder ontvangen digitale stemmen. Tijdens de borrel wordt de winnaar bekendgemaakt en gehuldigd.

 

– Het winnende product (plus zijn fabrikant/leverancier) wordt door ons in het zonnetje gezet, ontvangt een uitgebreid gratis mediapakket en krijgt veel publiciteit.

 

Vorige winnaars:

* De wedstrijd ‘Slimste Comeback in Hout 2015’ werd gewonnen door Stadshout in Amsterdam, die stadsbomen een hoogwaardig tweede leven geeft;

* De wedstrijd ‘Slimste Exterieurproduct 2014’ werd gewonnen door de Weekamp TriComfort, een deurenconcept van Weekamp Deuren;

* De wedstrijd ‘Slimste Renovatieproduct 2013’ werd gewonnen door een renovatie- en nieuwbouwkozijn van thermisch gemodificeerd Finti-hout.

 

Meer informatie over het event en de wedstrijd: www.houtwereldpraktijkdag.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer