Ga naar hoofdinhoud

Houtwereld Praktijkdag terug op 24 oktober 2023

Netwerken, een interessant sprekersprogramma, een forse informatiemarkt én de kans om een bijzondere houtlocatie van binnen te bekijken: de Houtwereld Praktijkdag 2023, op 24 oktober in Goirle, zet een traditie voort die in 2019 zijn voorlopig hoogtepunt beleefde.

In de tussenliggende jaren gooide corona roet in het eten, maar dit jaar organiseert Houtwereld weer zijn grote Houtwereld Praktijkdag, dé kans voor iedereen die zich professioneel met de houthandel bezighoudt om kennis op te doen en elkaar te ontmoeten.

De aantallen van de editie in 2019, ruim 500 bezoekers, bij Koninklijke Dekker Hout in Vianen gaan we dit jaar zeker niet halen. Want de locatie, cultureel centrum Jan van Besouw in Goirle kan zoveel mensen niet aan. Er is een theaterzaal met 350 stoelen en in de omliggende ruimten zullen de sponsoren van de Houtwereld Praktijkdag hun producten en diensten toelichten op een informatiemarkt.

Kijken bij HAVEP

Goirle is gekozen vanwege twee interessante plaatsen om te bezoeken. Het bedrijfspand van de firma HAVEP, van Paul de Ruiter Architects en geconstrueerd en gebouwd door Arcon Houtconstructies. Het project won in 2022 de Nationale Houtbouwprijs in de categorie Bedrijfsmatige Houtbouw en was ook de publieksfavoriet. Drie groepen van circa twintig personen krijgen er een rondleiding van een half uur door het pand. De uitleg verzorgt Winfried Rooswinkel, die namens de opdrachtgever, VP Capital, de projectleider was van dit bijzondere houtbouwproject.

Rondleiding bij Frank van Roij

Daarnaast is Goirle de vestigingsplaats van Timmerfabriek Frank van Roij. Dit in 1992 door de naamgever opgerichte bedrijf is in de loop der jaren fors gegroeid. Oorspronkelijk maakte het vooral trappen en kozijnen. Sinds 2002 is het volop actief als houtskeletbouwer, al komt er ook wel eens een CLT-project tussendoor. De laatste uitbreiding dateert van 2018. Het bedrijf beschikt over circa 14.000 m2 productielocatie plus 800 m2 kantoorruimte. Het bedrijf kan full-service complete houten gebouwen ontwerpen en doet dat ook voor verschillende opdrachtgevers.

In veel toonaangevende (houten) gebouwen in Nederland zijn producten van het bedrijf te vinden. Overigens ook in het HAVEP-gebouw, dat Frank van Roij voorzag van kozijnen en ramen van Accoya. Op de deels geautomatiseerde bedrijfsvloer van de timmerfabriek is het nooit rustig; er worden vaak meerdere grote opdrachten tegelijk uitgevoerd. Ook hier kunnen drie groepen van circa 25 personen een korte rondleiding door de fabriek meemaken.

Drie podiumgesprekken

Ondertussen presenteert Houtwereldhoofdredacteur Jan Maurits Schouten in de grote zaal van het cultureel centrum drie ‘branchegesprekken’. In drie sessies gaat hij in ontspannen sfeer in gesprek met een aantal deskundigen uit de houtbranche rond drie actuele thema’s. Te weten personeel werven en opleiden, wat kunnen we met seriematige houtbouw en hout uit verre streken.

De Houtwereld Praktijkdag 2023 is bedoeld voor iedereen die zich verder wil verdiepen in de houtbranche en daarbij ook graag het gesprek aanknoopt met branchegenoten. Toekennen van kaarten gaat op volgorde van aanmelding en beschikbaarheid: de twee excursielocaties hebben maar beperkt capaciteit.

Aanmelden voor de Houtwereld Praktijkdag 2023 kan op Houtwereldpraktijkdag.nl

Eén reactie op “Houtwereld Praktijkdag terug op 24 oktober 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer