Ga naar hoofdinhoud

Houtwerkcentrum zoekt ambachtslieden en docenten

Diederik de Jong (links)

Houtwerkcentrum Haarlem is op zoek naar enthousiaste professionele ambachtslieden en cursusdocenten voor het verkennen van dit nieuw op te richten centrum. Met als doelstelling het onder één dak brengen van professionele ambachtslieden en cursusdocenten op het gebied van houtbewerken.

Het is een initiatief dat een jaar geleden is ontstaan bij cursusdocent houtbewerking, Diederik de Jong, en meubelmaker en schaver van lokaal hout, Joeri Hendriks. Zij werken moment al samen in één ruimte in Haarlem. Het nieuw te realiseren en ambitieuze Houtwerkcentrum zal een werkplaats, kenniscentrum, ontmoetingsplaats en winkel worden. Daarmee willen de initiatiefnemers een brug slaan tussen vaklieden en mensen die geïnteresseerd zijn in houtproducten of het bewerken van hout.

Diederik de Jong legt uit: “De mogelijkheden voor Houtwerkcentrum moeten nader onderzocht worden. Welke disciplines sluiten bijvoorbeeld goed bij elkaar aan. We willen initiatief richten op onder andere professionele vaklieden als meubelmakers, restauratoren, houtdraaiers, timmerlieden en andere hout gerelateerde ambachtslieden. We moeten ook bekijken welke cursussen en workshops in het toekomstige Houtwerkcentrum kunnen worden georganiseerd. Daarnaast zullen we ook de randvoorwaarden bepalen voor de ruimtes en inrichting. Kortom, er is veel werk te verzetten de komende maanden! Wellicht kunnen door frisse nieuwe ideeën nog aanvullende aspecten worden meegenomen voor de realisatie van dit ambitieuze project.”

Kruisbestuiving

Om de toekomstige visie van een mogelijk Houtwerkcentrum in Haarlem naar een professioneel niveau uit te werken, zullen de initiatiefnemers een haalbaarheidsonderzoek uitvoeren. Ondertussen zijn ze op zoek naar vaklieden, die na het lezen enthousiast zijn geworden van dit pionierende initiatief. Ze roepen iedereen op contact op te nemen, die wil helpen het Houtwerkcentrum in Haarlem van de grond te krijgen. “Ik ben er tijdens mijn loopbaan achter gekomen dat hout mensen met elkaar verbindt. Met het samenvoegen van de ambachten en docenten in één centrum kan kruisbestuiving ontstaan, welke nog niet eerder heeft plaatsgevonden in Nederland”, aldus Diederik de Jong.

Contact opnemen kan via: Diederik de Jong, 06 47978046, diederik@houtbewerkingscursus.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer