Ga naar hoofdinhoud

Iconische uitkijktoren in hout verrijst in Denemarken

Voor het Camp Adventure Park in de bossen van Gisselfeld Klosters ten zuiden van Kopenhagen wordt een iconische uitkijktoren gebouwd. De toren maakt deel uit van een boomtoppenpad met twee loopbruggen en wordt gemaakt van hout uit lokale bossen.

De wandelroute van deze Treetop Experience leidt vanaf de receptie van Camp Adventure door een heuvellandschap met verschillende bossen.

Twee loopbruggen
Er is een loopbrug op twee verschillende hoogtes. De hoge loopbrug gaat door de oudste delen van het bos, terwijl de lage loopbrug de wandelaars door jongere bossen leidt. Ook de uitkijktoren staat in een jonger bos. Het ontwerp is van het Deense architectenbureau Effekt, dat samenwerkte met constructeur Arup. Van de loopbrug naar de uitkijktoren is het 700 meter.

PEFC-gecertificeerd eiken
Het hoogtepunt van de wandeling is de uitkijktoren met op 45 meter hoogte een platform. De spiralende weg naar boven is 600 meter lang. De diameter is 14 tot 28 meter. Door de vorm is het uitzicht voor de bezoekers optimaal. Ook verhoogt de vorm de stabiliteit van de toren en levert het een zo groot mogelijk platform op. De constructie wordt gemaakt van cortenstaal en PEFC-gecertificeerd eiken.

De toren gaat later dit jaar open. Met het concept wonnen de architecten vorig jaar een Iconic Award van de German Design Council voor Visionary Architecture. 

Beeld: Effekt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer