Ga naar hoofdinhoud

In actie voor de populier

Ondernemers, kunstenaars, activisten en buurtbewoners komen morgen samen bij De Kleine Aarde in Boxtel om ideeën en mogelijkheden te verzamelen rondom het gebruik van populierenhout, het landschap en de relatie tussen mens en natuur.

Langs de A2 zijn recent 2.200 populieren gekapt. Doorgaans wordt dergelijk hout naar onder andere China en India geëxporteerd.

Om het hout van de gekapte bomen in Brabant te houden, is het project www.wehoudenjulliehier.nl opgezet.

Morgen, 16 april, wordt het gesprek geleid door vier mensen. Dat zijn architect/kunstenaar Elmo Vermijs (The Turn Club), ondernemer Job Wittens (Peppelhout/Brabantse Populieren Vereniging), activist Peter de Koning (The Turn Club) en cultuurondernemer Merlijn Twaalfhoven (The Turn Club).

Het wordt een traject van ontmoetingen dat uiteindelijk op 2 en 3 oktober samenkomt in De Proeftuin. Tijdens dit tweedaagse event worden nieuwe, vindingrijke en creatieve ideeën voor hout, landschap en circulaire economie gepresenteerd en gedeeld.

De avond en het tweedaagse event in oktober zijn het initiatief van de Stichting Podium Circulair die kunst, ecologie en economie wil laten samenwerken aan de ontwikkeling van een circulaire samenleving.

Website: www.podiumcirculair.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer