Ga naar hoofdinhoud

In één dag klaar

KODA is een verzamelnaam van in Estland gemaakte houten units voor tijdelijke, verplaatsbare huisvesting met een permanent karakter. Ze zijn nu ook in Nederland te koop.

De Koers Groep in Barendrecht is sinds kort partner en vertegenwoordiger in de Benelux van Kodasema. Deze in Estland gevestigde specialist brengt onder de naam KODA flexibele, modulaire huisvesting op de markt. De prefab-oplossingen zijn eenvoudig te vervoeren en binnen een dag turn-key te plaatsen en in gebruik te nemen.

KODA haakt in op één van de nieuwe woon- en werkvragen die is gericht op tijdelijke huisvesting met een permanent karakter. Daarmee kan snel, efficiënt en gefaseerd worden ingespeeld op veranderingen van functie of gebruik. Bijvoorbeeld huisvesting voor zowel wonen als voor werken en andere functies, zoals recreatie, onderwijs, short stay huisvesting, tijdelijk kantoor, zorg en horeca.

Traditionele hut

De naam KODA is afkomstig uit het Ests. Het verwijst naar een traditionele hut die eenvoudig opgebouwd, afgebroken, vervoerd en weer opgezet kan worden. De woningtypes KODA Light en KODA Light Extended zijn opgetrokken uit een met staal versterkte vurenhouten constructie.

Het volledige artikel is te lezen in Houtwereld nr. 12 (5 juli 2019). Klik HIER voor de digitale editie (gratis voor abonnees op het vakblad). Geïnteresseerd? Vraag HIER een (proef)abonnement, een digitaal abonnement of een gratis proefnummer aan.

(Foto’s: Ronu Tunnel/KODA)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer