Ga naar hoofdinhoud

Industrie wacht inhaalslag met ETIM

Slechts één op de vijf fabrikanten van hout- en bouwmaterialen werkt met ETIM-classificatie. Bij andere producenten ligt dit aandeel twee keer zo hoog.

Dat blijkt uit een onderzoek van USP Marketing Consultancy onder 126 fabrikanten. USP deed dit in opdracht van de Hibin Experttafel ‘Data voor stroomlijning van de bouwsector’. Vooral marketingmanagers en directie leden vulden de enquête in.

ETIM staat voor Europees Technisch Informatie Model en wordt internationaal toegepast in onder meer de bouw. Deze productclassificatie voorkomt spraakverwarringen en vergissingen. Ook kun je met ETIM op een standaard manier producten identificeren en technische- en handelsgegevens elektronisch uitwisselen tussen de diverse partijen. Gebruikers vinden daardoor makkelijker het juiste product.

Velen al wel actief

In het kader van het Experttafel-project wilden de deskundigen meer inzicht in de mate waarin hout- en bouwmaterialen al geclassificeerd zijn. Uit het onderzoek blijkt dat de meeste fabrikanten al wel actief met classificatie bezig zijn. Een deel op het niveau van voorbereiding en een deel al daadwerkelijk met classificeren van producten. Een meerderheid (62%) is bekend met ETIM.

Groothandel, opdrachtgevers en aannemers

De vraag vanuit de bouwgroothandel vormt voor 63% de belangrijkste reden voor classificatie. 35% noemt de opdrachtgevende markt en 29% noemt de aannemers. Verder wijst het onderzoek uit dat er behoefte is aan duidelijkheid over hoe classificatie het beste georganiseerd kan worden. Klik hier voor de volledige rapportage van USP.

(Foto: ETIMclassificatie.nl)

Lees ook: BIM voor klanten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer