Ga naar hoofdinhoud

Inspiratieboek over houtbouw

Het Transitieteam Circulaire Bouweconomie heeft een boek vol inspiratie over woningbouw met hout gepresenteerd. In het Inspiratieboek Woningbouw in hout staan achttien voorbeeldprojecten in de (sociale) woningbouw. Het boek geeft een variatie van laagbouw en hoogbouw, modulaire en hybride vormen in combinatie met staal, beton of baksteen.

Vincent Gruis, voorzitter van het Transitieteam Circulaire Bouweconomie en professor Housing Management aan de TU Delft, ontving het eerste exemplaar. “Het inspiratieboek geeft een aantal voorbeelden van houten woningbouw die niet misstaan in de Nederlandse gebouwde omgeving. Het laat zien dat bouwen in hout nu de aandacht krijgt die het verdient. Voor de omvangrijke woningbouwopgave is het zeer belangrijk dat er alternatieven worden ontwikkeld die naast de huidige bouwmethoden kunnen worden ingezet.”

Nederlandse smaak

Het Inspiratieboek Woningbouw in hout is een uitgave van het Transitieteam Circulaire Bouwconomie, gefinancierd door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De Circulaire Bouweconomie is een samenwerking van overheid en markt. Het Transitieteam werkt in opdracht van het kabinet aan 100 procent circulair bouwen in 2050. RVO ondersteunt het Transitieteam.

Het volledige inspiratieboek is te downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer