Ga naar hoofdinhoud

Inspraak in leidraad voor circulair inkopen

Bij het Platform CB’23 kan nog tot en met 7 april commentaar worden ingediend op twee concept-leidraden voor circulair inkopen én circulair ontwerpen. De inhoud is van belang voor handelaren, bewerkers en verwerkers van hout. Centrum Hout adviseert de branche dan ook om feedback te geven.

Al enkele jaren legt het Platform CB’23 vast wat wel en niet meetelt op het gebied van circulariteit in de bouw. Daarmee is een nieuwe norm in ontwikkeling, die onderdeel wordt van onder andere de MPG-eis. Circulariteit schopt het dan tot vast onderdeel van duurzaamheid.

Ditmaal doet het platform twee voorstellen van hoe inkoop en ontwerpen gezien moeten worden vanuit circulariteit. “Voor hout is het van belang om de waarde van hernieuwbare (biotische) grondstoffen voldoende naar voren te laten komen en dat primair (nieuw) hout daarin zeker ook circulair is”, onderstreept Centrum Hout.

Tot en met woensdag 7 april 2021 is het mogelijk om online feedback te geven op de concept-leidraden. Klik hier voor de voorstellen voor Circulair Inkopen en Circulair Ontwerpen.

Lees ook: Onderzoek naar vertalen hernieuwbaarheid in MPG

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer