Ga naar hoofdinhoud

Inspraak in rol van hout in circulair bouwen

CB’23 NEN is een nieuwe methode om circulariteit te kunnen meten. Centrum Hout nodigt de houtsector uit om commentaar te geven op de concepttekst. Meedoen met deze marktconsultatie is mogelijk tot 14 april 2020.

Voor circulariteit en circulair bouwen bestaan wel 140 definities en iedereen legt deze termen weer anders uit. Om die reden zijn overheid en marktpartijen het initiatief Circulair Bouwen 2023 (CB’23) gestart. Onder de noemer van CB’23 kreeg de afgelopen maanden een methode gestalte om circulariteit te kunnen meten.

Zodra de methodiek wordt ingevoegd in bouwregelgeving, doet de meetmethode voorstellen over hoe duurzaam circulair bouwen gezien wordt, wat belangrijk is en over welke materialen het gaat.

Houtbelangen behartigen

Centrum Hout nam deel aan de werkgroepen Hernieuwbaarheid en Schaarste, om zo de belangen van de houtsector zo goed mogelijk te behartigen. Er waren echter nog veel meer werkgroepen actief.

Op de concepttekst kan nu commentaar worden gegeven in de vorm van een marktconsultatie. “Dat is belangrijk, want de beton-, staal- en andere sectoren die harde materialen vertegenwoordigen willen de systematiek graag zo veel mogelijk naar zich toe trekken”, waarschuwt Centrum Hout. “Vandaar dat wij uw aandacht vragen voor deze meetmethode en waar mogelijk, samen met ons, een reactie te geven. Centrum Hout, dus ook de NBvT en VVNH, maken gebruik van deze consultatieperiode.”

Klik HIER voor de tekst en de wijze van het indienen van commentaar.

Voor vragen: h.weterings@centrumhout.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer