Ga naar hoofdinhoud

Interforst ligt op koers

De groene bank

Ruim negen maanden voor de opening trekt de organisatie van Interforst – de vakbeurs voor bosbouw en bosbouwtechnologie – de conclusie dat de beurs ‘op koers’ ligt. Petra Westphal, Exhibition Director, verwacht dan ook dat het beursterrein in München van 17 – 20 juli 2022 minimaal het recordniveau zal handhaven. Op dit moment zijn er zelfs tekenen van een lichte groei in internationalisering.

Interforst 2022 zal ongeveer 80.000 vierkante meter beslaan. Hiervan zijn 11.000 vierkante meter halruimte in B6 en 69.000 vierkante meter buitenruimte. In totaal verwacht de beursorganisatie zo’n 450 exposanten en meer dan 50.000 bezoekers . “Bij de laatste editie van deze beurs kwam 36 procent van de exposanten uit andere landen. Ons doel is om dit aandeel te vergroten naar 40 procent” geeft WestPhal aan.

Focusland Tsjechië

Ook de keuze voor het focusland – Tsjechië – zal hieraan bijdragen: “We zien veel potentie in de Zuidoost-Europese markt, vooral als het om bezoekers gaat”, legt zij uit. “De Tsjechische Republiek is daarom in alle onderdelen van het kaderprogramma in aanmerking genomen. Zo legt één van de twee matchmaking-workshops die we samen met de German Agricultural Society (DLG) organiseren, de focus op Zuidoost-Europa.”

Shows en wetenschap

Een ander vast onderdeel van Interforst zijn de wetenschappelijke en praktische evenementen en speciale shows. Voor 2022 staan de volgende onderwerpen  centraal in het congres- en forumgebied:

  • Bosconversie / klimaatverandering
  • Bosonderhoud en gebruikslijnen en
  • Bostechnologie en digitalisering

Daarnaast is er de speciale Interforst-show in hal B6 en in de buitenruimtes, georganiseerd door het Kuratorium für Waldarbeit und Forsttechnik (KWF), de Erzeugergemeinschaft für Qualitätsforstpflanzen (EZG), de Deutsche Gesetzliche Unfallversicherung (DGUV) en de Sozialversicherung für Landwirtschaft, Forsten und Gartenbau (SVLFG). De speciale show staat in het teken van toekomstige trends en wordt voor het eerst aangevuld met de DLG Forest Practice Arena in het buitengebied.

Inmiddels is de groene bank geplaatst in B6. Deze zal door het Beierse ministerie van Voedsel, Landbouw en Bosbouw en proHolz Bayern worden gebruikt als ontmoetingsplaats. De plek waar het bedrijfsleven, de wetenschap en de politiek voor lezingen en discussies samenkoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer