Ga naar hoofdinhoud

Internationaal succes voor Nederlands kampioen meubelmaker

Op een internationale wedstrijd in Polen behaalde Koen van Ast de eerste plaats. Van Ast was al regerend nationaal kampioen meubelmaken.

Van Ast, student op het Hout- en Meubileringscollege, won dit voorjaar de Nederlandse Skills-wedstrijden in een strijd met andere jonge meubelmakers. De overwinning gaf hem recht om deel te nemen aan de wereldkampioenschappen, de WorldSkills. in het Chinese Shanghai. Die gingen echter vanwege de corona-lockdown in die stad niet door.
Als alternatief werd rond de Skills-wedstrijden in Polen een internationale competitie georganiseerd met deelnemers uit Hongarije en Denemarken en dus de Nederlandse Koen.

Nachtkastje van beukenhout

De opdracht was om binnen twee dagen een beukenhouten nachtkastje te maken, compleet met een paneeldeur en een lade met half verdekte zwaluwstaarten. Slechts enkele deelnemers, waaronder Van Ast, slaagden er in het meubel binnen de beschikbare 11 uur te maken.

De jury beloonde uiteindelijk de prestatie van de Nederlander met een gouden medaille. Volgens zijn begeleider versloeg Van Ast niet alleen zijn Deense en Hongaarse tegenvoeters maar was zijn puntentotaal aanzienlijk hoger dan dat van de beste Poolse Skills-strijders, die hun eigen competitie afwerkten.

Eén reactie op “Internationaal succes voor Nederlands kampioen meubelmaker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer