Ga naar hoofdinhoud

Items failliete historische scheepswerf te koop

Een online veiling van bureau Troostwijk biedt momenteel honderden items te koop aan, afkomstig van de failliete historische scheepswerf De Delft aan de Rotterdamse Schiehaven. Op bij elkaar 513 kavels kan tot donderdagochtend 11 juli een bod worden uitgebracht. Op 9 juli is er een kijkdag.

De faillissementsveiling van goederen van Stichting De Delft omvat onder andere het houten boegbeeld van een leeuw (zie foto), een houten scheepsromp, een in aanbouw zijnde sloep en scheepskanonnen met houten opstelling. Ook de museuminventaris, compleet met allerlei duikvondsten, zoekt een nieuwe eigenaar.

Bijzonder zijn ook de talrijke houten ornamenten, katrollen, het scheepsroer, miniaturen, een anker, de vlaggenmast en het model van een scheepsdeel.

Andere items zijn een groot aantal houtbewerkingsmachines, een havenkraan, pallet- en draagarmstellingen, interne transportmiddelen en meerdere partijen balken, planken, boomstammen en plaatmaterialen.

Lees ook: https://www.houtwereld.nl/houtnieuws/de-delft-onder-de-hamer/

De historische scheepswerf De Delft werd half december failliet verklaard. Ondanks allerlei pogingen, zat er geen doorstart van de activiteiten in. Professionals, studenten, stagiair(e)s en vrijwilligers werkten sinds 2000 samen aan aan de replica van het middelgrote oorlogsschip ‘De Delft’ dat namens de ‘Admiraliteit op de Maze’ in Rotterdam de wereldzeeën bevoer en in 1797 ten onder ging.

Klik hier voor de complete veiling: https://www.troostwijkauctions.com/nl/woodworking/01-29597/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer