Ga naar hoofdinhoud

Jan Oldenburger na 19 jaar weg bij Probos

Jan Oldenburger Fotograaf: Guy Ackermans

Na ruim 19 jaar verlaat Jan Oldenburger Stichting Probos in Wageningen. Mark van Benthem, al verantwoordelijk voor de strategie en acquisitie van Probos, neemt ook de directietaken van Oldenburger over.

Jan Oldenburger vertrekt 1 juni 2023 bij Probos. Hij heeft een nieuwe functie als bosadviseur Gelderland bij Staatsbosbeheer.

De senior adviseur, met name gespecialiseerd in het werkveld ‘gegevensvoorziening’, vormt sinds 2017 samen met Mark van Benthem de directie van Probos. Per 1 juni gaat Van Benthem verder als directeur-bestuurder van Stichting Probos. Hij was al verantwoordelijk voor de strategie en acquisitie van Probos en neemt nu ook de directietaken van Jan volledig over.

Jan Oldenburger

Jan Oldenburger over 19 jaar Probos: ‘Vanaf mijn start in 2004 heb ik met veel plezier bij Probos gewerkt. De grote variatie aan projecten heeft daar zeker aan bijgedragen. Werken met data was de rode draad in mijn werk. Ik heb meegewerkt aan drie Nederlandse bosinventarisaties (NBI) en heb ook de start van de 8ste NBI nog net meegepakt.

Via eigen gegevensverzameling zag ik het marktaandeel van aantoonbaar duurzaam geproduceerd hout op de Nederlandse markt groeien van 13,3% naar ruim 80%. Meer recent heb ik samen met de collega’s een bijdrage geleverd aan de onderbouwing van de doelstellingen in de nationale en provinciale bossenstrategieën. Werk van betekenis voor de toekomst van de Nederlandse bossen.’

Symposium 3 oktober

In verband met het vertrek van Jan organiseert Probos op 3 oktober een symposium met als werktitel ‘Nut en noodzaak van bosinventarisaties’. Betrouwbare cijfers en informatie over de toestand van het bos zijn essentieel om ontwikkelingen in het bos te kunnen volgen in de tijd, zodat bossen op een duurzame manier beheerd kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer