Ga naar hoofdinhoud

Jari Suominen stopt als topman Bosdivisie Stora Enso

Jari Suominen

Jari Suominen, executive vice president (EVP) van de Bosdivisie en lid van het MT van het bedrijf, stopt na 25 jaar bij Stora Enso. Suominen was medeoprichter van de Bosdivisie.

Zijn taken voor de Bosdivisie gaan over naar Per Lyrvall, nu topman bij het bedrijfsonderdeel Legal. Lyrvall gaat begin december in zijn nieuwe rol aan de slag.

Jari Suominen kwam in 1995 bij Stora Enso en heeft sinds de oprichting in 2020 leiding gegeven aan de Bosdivisie. Daarvoor werkte hij voor de Wood Products-divisie van Stora Enso.

‘Het is nu voor mij tijd om een volgende stap te zetten. Ik ben erg dankbaar voor de kansen die ik in het bedrijf heb gekregen en natuurlijk voor alle fantastische collega’s waarmee ik heb mogen werken. door de jaren heen’, zegt Jari Suominen.

Opvolger Per Lyrvall

Per Lyrvall kwam in 1994 bij het bedrijf en is sinds 2012 lid van het MT en sinds 2008 General Counsel. Lyrvall zal zijn huidige verantwoordelijkheden als leider in Zweden voortzetten naast zijn nieuwe rol als hoofd van de Bosdivisie.

Per Lyrvall
Per Lyrvall

Lyrvall: ‘Onze bosactiva en -activiteiten vormen de basis van ons groeiplatform. Ik kijk ernaar uit om Jari Suominen’s werk voort te zetten om onze bosbouwactiviteiten vooruit te helpen met focus op duurzaamheid, biodiversiteit en houtleveringsdiensten die de strategische ambities van Stora Enso ondersteunen’.

De zoektocht naar een nieuwe General Counsel is gestart. In de tussenliggende periode zal Christian Swartling, momenteel Senior Vice President Group Legal bij Stora Enso, die rol op zich nemen.

Lees ook:

Stora Enso richt Bosdivisie op >>>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer