Ga naar hoofdinhoud

Jongeneel plant 225 bomen: voor elk jaar één

Koninklijke Jongeneel bestaat dit jaar 225 jaar. De specialist in hout, plaat en gevel plant daarom 225 bomen, voor elk jaar één. ‘Zo hout het nooit op,’ stelt Michiel Verbraak, directeur van Jongeneel.

‘Je wordt maar één keer 225 jaar. En dus kun je het maar beter goed doen,’  zegt Verbraak van Jongeneel. Het is slechts één van de jubileumacties van Jongeneel. De 225 bomen worden aangeplant bij de Chaamse bossen in Breda.

Het hout nooit op… Dat is het woordgrapje in de slogan van Jongeneel. ‘Juist daaraan willen we in ons jubileumjaar een serieuze draai geven,’ aldus Mascha Nuijens, verantwoordelijk voor Marketing en Formule bij Jongeneel. ‘We zijn groot geworden door de handel in hout, tijd om iets terug te doen!’

Duurzaam bouwmateriaal

Sowieso zit duurzaam ondernemen diep in het DNA van Jongeneel. Nuijens zag in het 225-jarige bestaan een aanleiding om dit nog eens extra te belichten. ‘Hout is bijzonder duurzaam bouwmateriaal,’ licht ze toe. ‘Indien afkomstig uit verantwoord beheerde bossen, is het in principe oneindig beschikbaar.’ Bij Jongeneel heeft hout en plaat uit zulke bossen dan ook altijd een FSC of PEFC-certificaat.

Percentage geïmporteerd met een keurmerk van verantwoord bosbeheer:

  • Hardhout: 95%
  • Naaldhout: 100%
  • Plaatmateriaal: 97,8%

Boombelofte

Om die oneindigheid van hout als bouwmateriaal te benadrukken werd de actie Plant een boom, zo hout het nooit op gelanceerd. Afgelopen september deden klanten van Jongeneel hieraan mee. Alle bestellingen van tenminste €750,- die via jongeneel.nl werden geplaatst, werden gehonoreerd met een fraaie belofte: een toekomstige boom! Een groot succes, de actieweek leverde heel wat bomen op. Mascha Nuijens: ‘Natuurlijk hebben we dat aantal opgehoogd naar 225; dat past wel in dit mooie jubileumjaar.’

225 bomen voor Jongeneel

De bomenplant-actie is op touw gezet in samenwerking met het Buitenfonds, een onafhankelijke stichting die fondsen werft voor projecten in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer.

Frank van Hedel nam namens het Buitenfonds op dinsdag 22 november een ‘bomencheque’ in ontvangst – overhandigd door directeur Michiel Verbraak en Mascha Nuijens. Goed voor 225 bomen die in het voorjaar geplant worden bij de Chaamse bossen van Breda.

Lees ook:

Jongeneel bestaat 225 jaar en streeft naar duurzame toekomst

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer