Ga naar hoofdinhoud

Kansen voor kleinere bosbouwers in Indonesië

Met de goedkeuring van de IFCC-certificering voor duurzaam bosbeheer door lokale leefgemeenschappen, is PEFC-boscertificering vanaf nu ook weggelegd voor kleinere bosbouwers.

Het systeem is ontwikkeld door de Indonesische Forest Certification Cooperation (IFCC), in samenwerking met lokale gemeenschappen, en ondersteund door het PEFC Collaboration Fund 2015. “Het is fantastisch om te zien dat ons samenwerkingsfonds de weg heeft vrijgemaakt voor boscertificering voor kleine en familie-boseigenaren in Indonesië,” stelt Ben Gunneberg, CEO van PEFC International.

Duurzame keten

“Per 1 juni 2019 heeft Indonesië in totaal 3,09 miljoen hectare bos beheerd door 679.467 huishoudens die deel uitmaken van het Social Forestry-programma”, aldus Dradjad Wibowo, voorzitter van IFCC. “Om duurzaam beheer van die bossen te promoten en bevorderen, hebben we een speciaal certificeringssysteem ontwikkeld. Dat moet ook kleine en middelgrote bewerkingsindustrieën helpen bij het opzetten van hun duurzame Chain of Custody.”

Bossen die worden beheerd door gemeenschappen ondersteunen het levensonderhoud van 3,4 miljoen huishoudens. Tot nu toe vormden hoge kosten en complexe procedures obstakels voor boscertificering voor die gemeenschappen. Het nieuwe systeem maakt PEFC-certificering betaalbaar en haalbaarder.

Klik HIER voor het volledige bericht

2 reacties op “Kansen voor kleinere bosbouwers in Indonesië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer