Ga naar hoofdinhoud

Klimaatslimme proeven smaken naar meer

Wageningen University & Research heeft vorig jaar meer dan 80.000 bomen aangeplant voor onderzoek naar klimaatslim bos- en natuurbeheer. Deze proefonderzoeken blijken succesvol en passen in de nieuwe Bossenstrategie.

De WUR heeft op verschillende locaties aangetaste essenbossen opnieuw ingeplant met loofhoutsoorten, oude dennenbossen gerevitaliseerd en nieuwe voedselbossen aangeplant.

De pilots vormen een belangrijke stap in de realisatie van de klimaatambities van het kabinet. De WUR hoopt nieuwe ervaringen op te doen en te leren over onder andere technische en economische haalbaarheid. In zes pilots worden verschillende praktijkmaatregelen getest: uitbreiding bos, bosbeheer, agroforestry, natte natuur, kustsystemen en de houtketen.

Gereedschapskist

De ervaringen worden verzameld en beschreven in de digitale Gereedschapskist. Deze website biedt handvatten voor beheerders die aan de slag willen met klimaatmitigatie en -adaptatie. Daarnaast fungeert de Gereedschapskist als vraagbaak voor alle geïnteresseerden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer