Ga naar hoofdinhoud

KMWE neemt branchegenoot over

KMWE Toolmanagers in Eindhoven heeft KGS Tools in Tilburg overgenomen. Hierdoor ontstaat de grootste herslijper van snijgereedschappen en producent van speciaalgereedschappen voor onder andere de houtindustrie in de Benelux.

De begin juni afgeronde transactie geldt met terugwerkende kracht per 1 januari 2019. Doordat het de aankoop van aandelen betreft, neemt KMWE Toolmanagers alle vakmensen, productiecapaciteit en kennis van KGS over. KGS is een grote speler in de Benelux en heeft een klantenkring in een regio waar de nieuwe eigenaar nog niet zo sterk aanwezig was.

KGS is, net als KMWE Toolmanagers, een familiebedrijf. De Tilburgse onderneming is specialist in scherpslijpen, de productie van (speciale) verspanende gereedschappen en het leveren van standaard verspanende gereedschappen. Tijn Kruissen, zoon van de oprichter, is ook eigenaar van SCT, een producent van hardmetalen frezen voor de metaalbewerkende industrie die wereldwijd verkocht worden via dealers. Omdat hij zijn aandacht daarop wil concentreren, zocht Kruissen een geschikte overnamekandidaat voor KGS.

KMWE Toolmanagers wil in 2022 de omzet bijna verdrievoudigen ten opzichte van het niveau in 2018 door middel van autonome groei en gerichte acquisities. Doelstelling is het bieden van een totaalpakket aan verspanende klanten in de hout-, metaal- en kunststofindustrie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer