Ga naar hoofdinhoud

Koen van Ast en Joris van Wijnen komen uit voor Nederlandse houtbranche op EuroSkills

Koen van Ast (meubelmaker) en Joris van Wijnen (bouwtimmerman) komen begin september voor Nederland uit op de EuroSkilss 2023 in Gdansk, Polen.

De vakwedstrijden EuroSkills, exclusief voor studenten van het beroepsonderwijs, vinden van 5 tot 8 september plaats in Gdansk, Polen. Het is de achtste keer dat jonge mensen in diverse vakgebieden het internationaal tegen elkaar opnemen.

Binnen hun werkveld strijden 600 jonge professionals onder de 25 jaar uit 32 verschillende landen tegen elkaar in 43 beroepen om de titel van Europees Kampioen. Op dit evenement worden ongeveer 100.000 toeschouwers verwacht.

Felder machines

De jong houtexperts Joris van Wijnen en Koen van Ast vertegenwoordigen Nederland in deze branche tijdens de Euroskills. Er staan Felder machines voor hen klaar om de werkstukken mee te maken. Felder is namelijk al jaren sponsor van de houtbewerkingswedstrijden (timmerman en meubelmaker) Dat kunnen machines zijn van het merk Felder, maar ook Format4, Hammer en Mayer vallen onder hetzelfde moederbedrijf.

Sinds vele jaren promoot Felder jonge houtbewerkers op nationaal en internationaal niveau. Het bedrijf uit Hall in Tirol heeft bijgedragen aan een uitgebreid machinepark voor eerdere wedstrijden op mondiaal, internationaal en nationaal niveau (meest recentelijk de WorldSkills in Abu Dhabi 2017, de EuroSkills in Boedapest 2018, de AustrianSkills in Salzburg 2018 en recentelijk de EuroSkills in Graz 2021).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer