Ga naar hoofdinhoud

KOMO voor Holland Houtwerk

Na een intensief ontwikkelings- en testtraject is Holland Houtwerk als eerste Nederlandse timmerfabriek beloond met het KOMO-certificaat voor Single Part Production.

In de fabriek in Kaatsheuvel worden de geprofileerde raam- en kozijndelen individueel voorzien van een eerste coating en vervolgens pas verlijmd en opgesloten. Na maanden van testen met partners Akzo Nobel en Frencken voor de juiste receptuur en hechting reikte SKH het certificaat onlangs uit.

“Garanties zijn een belangrijk aspect bij de aankoopbeslissing. Daarnaast speelt onderhoud een grote rol en met name de kosten in de tijd. Wij begrijpen goed dat een aannemer of vastgoedeigenaar kiest voor kunststof”, stelt de directie van Holland Houtwerk. “De keuze voor een materiaal is vaak aanschafprijs-gedreven. Toch zijn de totale levenscycluskosten in het voordeel van houten gevelelementen.”

“Het is aan ons, de timmerbranche, om de perceptie van deze doelgroep ten aanzien van hout te veranderen. Wij houden van ons vak maar zijn relatief bescheiden geweest als het gaat om de verkoop van de prestaties van een houten kozijn. Een onderhoudsvrije garantieperiode van 12 jaar en een technische levensduur die andere materialen overstijgt mag dan ook best meer aandacht krijgen”, aldus Holland Houtwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer