Ga naar hoofdinhoud

KOMO voor Indonesisch plantagemahonie

SKH heeft het KOMO-keur toegekend aan het Indonesische houtbedrijf Interkayu Nusantara. Van zijn plantagehoutsoort Swietenia Macrophylla (mahonie) kunnen dus onder KOMO kozijnen, ramen en deuren worden gemaakt.

Met als merknaam ‘PHYLLA by IKN’ verkoopt Interkayu Nusantara mahonie, afkomstig uit FSC-gecertificeerde plantages. Klanten kunnen het in gevingerlaste of gevingerlast/gelamineerde vorm bestellen. Het hout is zwaar van gewicht, valt in krimpklasse 1 en bezit goede afwerkingseigenschappen.

FSC-plantages

Sinds 1890 telt Indonesië flinke plantages die nog steeds productief zijn. Veel van de plantages zijn FSC-gecertificeerd en telen Swietenia Macrophylla. Na de kap worden de kort gezaagde stammen eerst beoordeeld en opgedeeld in verschillende kopmaten. Vervolgens start het droogproces en vingerlast de fabriek de verschillende blokken aan elkaar. Soms worden ze daarna gelamineerd. De onderneming verscheept bovendien reeds geschilderde eindproducten.

Interkayu Nusantara (IKN) maakt diverse producten van Afrikaanse houtsoorten, western red cedar en Indonesisch mahonie. De firma doet zaken met Nederlandse en Amerikaanse importeurs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer