Ga naar hoofdinhoud

Kozijnverbinding

Kreunen Kunststoffen en Drywood Coatings hebben een nieuwe mechanische kozijnverbinding, de DJP-ProFix, ontworpen voor de timmerindustrie.
Het produceren van houten kozijnen gaat hiermee veel efficiënter, zo stellen de twee samenwerkingspartners. De verbinding wordt gerealiseerd door een unieke volgplug- en boutverbinding voor de fixatie en een hoogwaardige lijm voor de benodigde eindsterkte en waterdichtheid. Deze combinatie is KOMO-gecertificeerd volgens de BRL 0819.
De DJP-ProFix optimaliseert het industriële timmerproces in tijd en kwaliteit. De doeltreffende mechanische verbinding verkort procestijden en geeft na het monteren direct sterkte aan het houten kozijn. Zelfs grote, zware kozijnen zouden na het ‘opsluiten’ meteen op te hangen zijn zonder enig kwaliteitsverlies en zonder stagnatie in verband met het uitharden van de lijm. Na het afmessen van de lijm is het kozijn klaar om te worden gespoten. ‘Wachtende’ kozijnen in de tussentijdse opslag behoren tot het verleden, wat de doorlooptijd aanzienlijk verkort.
De DJP-ProFix is voor alle uitwendige verbindingen toepasbaar. De verbinding wordt gefixeerd met de DJP-Volgplug 0819 (14 mm diameter) in combinatie met een unieke bout van Kreunen Kunststoffen en Opti-Joint XP II-lijm van Drywood Coatings. De verbinding is sterk, dicht en blijvend droog.

http://www.djp-profix.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer