Ga naar hoofdinhoud

Kroningsbossen ter ere van Charles

In het Verenigd Koninkrijk zullen ter gelegenheid van de kroning van Charles III verschillende bossen worden aangelegd. Daarnaast stelt het ministerie een flink bedrag ter beschikking aan gemeenten en burgerinitiatieven voor het planten van bomen.

Charles staat al lang bekend als een natuurliefhebber, maar het planten van bomen ter ere van een kroning gaat verder terug. Ook voor zijn overgrootvader, George VI en voor zijn moeder Elisabeth II werden bomen geplant. Naar Elisabeth werd bovendien een al bestaand bos vernoemd. Het langzaam maar gestaag groeien van de bomen en het profijt dat de mensen er van trekken wordt als een sterk symbool voor het koningsschap gezien. De bossen die ter ere van de kroning van Charles worden aangelegd worden tussen deze maand en maart 2025 geplant. Er worden terreinen voor aangekocht waarbij er op gelet wordt dat de nieuwe bossen een aanvulling worden op bestaande.
Het ministerie van land- en bosbouw, ondertussen, stelt 2,5 miljoen pond ter beschikking (ca 28,4 miljoen euro) voor het aanplanten van verschillende bomen door uiteenlopende initiatiefnemers, zoals gemeenten, kerkelijke organisaties en woningcorporaties, indien die ter ere en herinnering aan de kroningsdag bedoeld zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer