Ga naar hoofdinhoud

Lapack overgenomen door Foresco Group

Lapack is eind augustus 2021 overgenomen door Foresco Group

Op 27 augustus heeft de Foresco Group officieel Lapack overgenomen. Het vastgoed, alle productiemiddelen en alle 170 medewerkers zijn onderdeel van de overname. De werkgelegenheid blijft hiermee behouden.

De overname van Lapack door Foresco past in de actieve consolidatiestrategie van het bedrijf. Door deze acquisitie groeit de omzet van de groep naar EUR 200M. Verder verstevigt Foresco haar positie als aanbieder van houten pallets, exportverpakkingen, inpakdiensten en palletrecyclage in de Benelux.

Tevens is er een belangrijke synergie te behalen ten aanzien van productie-optimalisaties, integratie van bedrijfsprocessen en uitbreiding van het aanbod aan klanten. Dit betekent voor beide bedrijven een hogere leverzekerheid. Een belangrijk punt gezien de toeleveringsproblemen in de huidige houtmarktsituatie.

Lapack

Het bedrijf Lapack heeft drie vestigingen in Nederland (Musselkanaal, Zeewolde, Foxhol), één in Duitsland (Marsberg) en één in België (Aalter). Het produceert exportverpakkingen en op maat gemaakte pallets. Daarnaast richt Lapack zich op de rol van sorteerder-hersteller van gebruikte poolpallets. In 2020 realiseerde het bedrijf een omzet van EUR 25M, met een mooie rentabiliteit, ook tijdens de covid-crisis en in de huidige explosieve situatie op de houtmarkt.

Jan Drees (co-CEO Lapack): Na het plotse overlijden van compagnon Jaap Laning in 2018, en het toetreden van Marcel Fok in 2020, zijn we blijven verder werken aan de uitbouw en professionalisering van het bedrijf. Met deze verkoop is nu een solide toekomst op de lange termijn verzekerd.

Foresco

De Foresco Group is eigendom van Dynamica en betreedt in België de markt met de merken Foresco Packaging, Verhoeven Pallets, Houtindustrie Royer, Arifal, Pasec, Packaging Partners, en Paletco.

In Nederland is de groep gekend met de namen Phoenix Hasselt, Phoenix Assen en Smolders Houtindustrie. Klanten zijn bedrijven in alle takken van de industrie. De algemene leiding is in handen van Jan Ponnet. In Nederland is Wim Van Dijk algemeen directeur; hij zal de leiding krijgen over Lapack.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer