Ga naar hoofdinhoud

Leanworks

Met haar efficiënte concept Leanworks is Raab Karcher de winnaar van de BouwKennis Marketing Jaarprijs 2015. Leanworks werd verkozen door zowel de vakjury als het publiek.
De jury gaf aan dat het een goed doordacht concept is, dat echt oplossingen gaat bieden voor de problemen waar we tegenaan lopen op de bouwplaats.
Met Leanworks ontzorgt Raab Karcher de aannemer van het volledige logistieke proces op het bouwproject. Binnen Leanworks werken alle betrokken partijen in een bouwproject samen om de aanvoer van materialen zo efficiënt mogelijk te verzorgen. Hierdoor staan bijvoorbeeld de goederen ’s ochtends al op de werkplek opgesteld waardoor de vakmensen meteen aan de slag kunnen en is er een productiviteitsverbetering van 10 tot 15% haalbaar.
Door de materialen van alle betrokken partijen aan te leveren bij de HUB van Raab Karcher, kunnen alle materialen middels één vrachtbeweging gebundeld en Just-In-Time naar de bouwplaats getransporteerd worden. Dit geeft een reductie tot 75% op vrachtvervoer. Als gevolg van de reductie van het aantal vervoersbewegingen in de wijk is er een minimale overlast voor omwonenden en een beperkte voorraad aan materialen op de bouwplaats.
Raab Karcher biedt verder met dit concept de mogelijkheid om het sloop- en verpakkingsafval dat vrijkomt op het betreffende project retour te nemen. Bij het aanleveren van de materialen op de bouwplaats wordt het afval met dezelfde transportstroom retour genomen. Voordelen van deze werkwijze zijn: geen extra transport van afval, geen grote afvalcontainers op de bouw en een opgeruimde werkvloer.

http://www.raabkarcher.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer