Ga naar hoofdinhoud

Leegwater behaalt CE voor brandvertraging

Als eerste bedrijf in Nederland heeft Leegwater Houtbereiding in Heerhugowaard het CE-certificaat verkregen voor brandvertragend behandelde wand- en gevelbekleding van massief hout. Dit valt onder de norm NEN 14915.

Het door Leegwater Houtbereiding met het middel Flame Delay PT behandelde hout voldoet aan de brandklasse B-s2,d0, conform de Europese norm EN 13501-1.

Sinds juli 2013 moet een massief houten wand- of gevelbekleding van een CE-markering en een daaraan gekoppelde prestatieverklaring (Declaration of Performance ofwel DOP) zijn voorzien. Dat geldt voor zowel onbehandeld hout als voor hout dat met een brandvertrager is behandeld.

Als eerste in Nederland kan Leegwater Houtbereiding BV brandvertragend behandelde wand- en gevelproducten leveren met CE-markering (NEN 14915) en met een prestatieverklaring, inclusief de essentiële kenmerken van het gevelproduct. Op basis van deze documenten is de klant van Leegwater er zeker van dat het gevelproduct getest is en volgens de Europese technische specificaties is beoordeeld. Men weet dus precies met wat voor product men te maken heeft en voor welke toepassing het geschikt is.

Op dit moment zijn twaalf houtsoorten gecertificeerd waaronder vuren, grenen, douglas, western red cedar en thermisch gemodificeerd hout. Het met Flame Delay PT behandelde hout is geschikt voor een grote range aan eindtoepassingen, zoals gesloten of open systemen, verticaal of horizontaal gebruik, en verschillende kopmaten en profielen.
Daarnaast is het mogelijk om het gevelproduct binnen de certificering met verschillende verfsystemen af te werken.

 

Foto: Op 26 september ontving directeur Dennis Leegwater (rechts) het certificaat uit handen van SKH-directeur Oscar van Doorn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer