Ga naar hoofdinhoud

Lemahieu investeert

De Belgische Lemahieu Group breidt vanaf juli zijn productiecapaciteit in schaafwerk en CNC-bewerkte balken uit. Met dat doel voor ogen heeft de onderneming twee machinesystemen gekocht en een impregneer-autoclaaf.

Lemahieu Group, in 1932 opgericht als importeur van hout, biedt steeds meer toegevoegde waarde aan zijn klanten. Recente investeringen in brandvertragende behandelingen en thermische modificaties passen in deze visie. De nieuwste aankopen zijn een Hundegger schaafmachine HM4-400 (operationeel in juli), een Hundegger ROBOT-Drive 650 (operationeel in augustus) en een impregneer-autoclaaf die vanaf november zijn werk gaat doen.

Hundegger HM4-400.

Nieuwe hal

In de vestiging in Oostende werd de afgelopen maanden een productiehal van 800 m² klaargestoomd, wat vroeg om extra elektriciteit, een 18 cm dikke betonnen vloer en een nieuw filter- en afzuigsysteem. Dankzij de nieuwe schaafbank kan het bedrijf straks bouwhout volautomatisch schaven en afkanten.
Daarnaast wordt de zes-assige ROBOT-Drive ingezet voor uiteenlopende bewerkingen, zoals het maken van constructie-verbindingen en het produceren van balkhout, dakgebinten en gelamineerde liggers. Nog vóór augustus zullen de eerste orders van de band rollen.

Geïmpregneerd hout

Bovendien investeert Lemahieu Group in de inmiddels vierde impregneer-autoclaaf. Mike Lemahieu: “Sinds enkele maanden merken we een piek in de verkoop van geïmpregneerd hout. Om de leveringstermijnen zo kort mogelijk te houden en om te blijven voldoen aan de stijgende vraag, hebben we deze vierde installatie gekocht. Deze 15 meter lange en 2,3 meter hoge ‘kleine’ reus verrijst in het najaar in onze productiehal in Oostende.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer