Ga naar hoofdinhoud

Lemahieu werkt CO2-neutraal

De Belgische Lemahieu Group opereert sinds 9 maart officieel CO₂-neutraal. Samen met CO2logic en certificatie-instelling Vinçotte bracht het houtbedrijf zijn klimaatimpact in kaart. Dat leidde tot een plan om de ecologische voetafdruk nog verder te verkleinen.

Van aankoop tot productie en van investeringen tot personeelsbeleid koesterde Lemahieu al enige tijd groene ambities. Om haar ecologische voetafdruk te verkleinen en de Europese klimaatdoelstellingen te halen, vertaalde de onderneming deze ambities in een klimaatstrategie. Dat leidde tot een reeks van maatregelen.

Zo investeerde de bedrijvengroep in het terugwinnen van regenwater, om het vervolgens in te zetten in het productieproces. Daarnaast verwarmt Lemahieu haar fabrieken en kantoren door het verbranden van houtkrullen. Op het bedrijfsterrein in Gent wekt een windmolen voortdurend groene stroom op. Tot slot investeerde de onderneming in een autoclaaf voor de toepassing van Burnblock. Dit is een milieuvriendelijke oplossing om hout en platen brandvertragend te behandelen.

Traject

Onafhankelijk klimaatadviesbureau CO2logic en certificatie-instelling Vinçotte lichtten de Lemahieu Group door. Afgezien van de bedrijfseigen CO₂-emissies werd ook gekeken naar allerlei bijkomende emissies. Bijvoorbeeld ten aanzien van woon-werkverkeer, dienstreizen, afvalverwerking, papieraankoop en indirecte uitstoot van broeikasgassen.

Op 9 maart volgde de formele toekenning van het certificaat van CO₂-neutraal bedrijf. De onvermijdelijke restuitstoot compenseert Lemahieu Group met de ondersteuning van twee gecertificeerde klimaatprojecten van CO2logic in Oeganda (water) en Zambia (bosbouw).

Lees ook: Anders omgaan met hout

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer