Ga naar hoofdinhoud

Levendige handel in naaldhout

De handel in gezaagd naaldhout steeg de eerste helft van 2019 wereldwijd met 5%. Waarbij China in het tweede kwartaal een recordhoge invoer noteerde. Dit meldt Wood Resource Quarterly.

De vraag naar hout in China, het Verenigd Koninkrijk, Egypte en Nederland nam dit jaar toe ondanks een vertraging van de wereldeconomie.
Van de belangrijkste importlanden ter wereld maakten alleen Japan en Duitsland dit jaar tot nu toe een grote daling van de import mee.

De Duitsers haalden 6,1% minder naaldhout het land binnen, terwijl hun uitvoer met 9,2% steeg als gevolg van het vele door kevers aangetaste hout dat in eigen land wordt gekapt.
De Duitse netto-export klom op van ongeveer 1,5 miljoen kuub in de eerste zes maanden van 2018 tot twee miljoen m³ in dezelfde periode van 2019.

Het volledige artikel is te lezen in Houtwereld nr. 15 (27 september 2019). Klik HIER voor de digitale editie (gratis voor abonnees op het vakblad). Geïnteresseerd? Vraag HIER een (proef)abonnement, een digitaal abonnement of een gratis proefnummer aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer