Ga naar hoofdinhoud

Loonkostenontwikkeling cao Bouw & Infra 2021/2022

Loonkostenontwikkeling cao Bouw & Infra 2021/2022

De cao-partijen Bouw & Infra hebben een voorlopig onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao bereikt. In dit voorlopige akkoord zijn verschillende afspraken gemaakt. Onder meer over een loonsverhoging en een eenmalige bruto uitkering. Verder over een diplomabonus, een subsidie indiensttreding uitzendkracht 50plusser en een verruiming van de zwaarwerkregeling voor UTA (onder voorwaarden).

Inzicht in de impact van de gemaakte afspraken op de loonkostenontwikkeling 2021 en 2022 is belang. Zeker gezien het feit dat de bouw zich kenmerkt door werkvoorraden en projecten waarvan de doorlooptijd steeds verder opschuift.

Uitwerking

De impact van de afspraken op de loonkosten ontwikkeling 2021 en 2022 is uitgewerkt door Scab. Hieruit volgt:

In het (voorlopige) onderhandelingsresultaat cao Bouw & Infra 2021/2022 zijn onder andere twee loonsverhoging opgenomen, te weten:

  • 1,50% per 1 augustus (loonperiode 8) 2021
  • 3,00% per 1 januari (loonperiode 1) 2022

De organisatie geeft verder aan dat belangrijke aandachtspunten bij hun berekeningen zijn:

  • Er is geen opslag meegenomen voor de éénmalige uitkering per 1 december 2021
  • Er is geen rekening gehouden met de verhoging van cao-vergoedingen conform het onderhandelingsresultaat (verhoging per 1 augustus 2021 met 1,50% en per 1 januari 2022 met 3%).

Voor de berekeningen per 1 januari 2022 zijn de rekenregels van 2021 gehanteerd.

Publicatie

De loonkosten ontwikkeling is op de website van Stichting Scab gepubliceerd.

Over Scab

In 1973 werd Stichting Scab beheer opgericht. De stichting vond zijn oorsprong door het vooruitstrevende initiatief van verschillende bouwondernemers die een gezamenlijk doel voor ogen hadden: diensten voor de bouw bedacht door de bouw.

Het zwaartepunt lag bij Scab van meet af aan op de bundeling van financiële dienstverlening. De doelen zijn onveranderd gebleven, ze zijn eenvoudig, effectief, kostenbesparend en efficiënt. Ook is het ideaal nooit gewijzigd. Nog steeds gaat een goede dienst voor het winstoogmerk.

Als organisatie is Scab wel veranderd en met de tijd meegegaan. In de afgelopen 50 jaar heeft zij zich steeds verder ontwikkeld tot een volwaardig en landelijk opererend accountantskantoor voor de bouw. Met uitgebreide specifieke diensten voor de bouwbranche.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer