Ga naar hoofdinhoud

Machinerichtlijn wordt herzien

De Europese machinerichtlijn, die ook geldt voor houtbewerkingsmachines, moet toekomstbestendig worden gemaakt. NEN houdt daarom samen met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) op vrijdag 23 augustus een bijeenkomst voor Nederlandse belanghebbenden. Zij kunnen in Delft met elkaar van gedachten wisselen over deze herziening.

De machinerichtlijn vormt de basis voor de wetgeving in alle Europese lidstaten betreffende de veiligheid van machines. De impact van een nieuwe machinerichtlijn is groot, zeker omdat Europa er de komende tientallen jaren mee vooruit moet.

Robotica, AI, cyber security

Er moet rekening gehouden worden met technologische en maatschappelijke ontwikkelingen, zoals robotica, Artificial intelligence en cyber security. Ook andere vragen spelen een rol. Wat betekent het bijvoorbeeld als de nieuwe regelgeving niet als richtlijn wordt opgesteld, maar als Europese verordening?

Deelname aan de discussiebijeenkomst op vrijdag 23 augustus is gratis. De meeting duurt van 9.30 tot 15.00 uur inclusief lunch. Klik HIER voor meer informatie en aanmelding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer