Ga naar hoofdinhoud

Markt is rijp voor houtconstructies

De verschillende systemen voor bouwen in en met hout blijven zich aandienen. Een aantal heeft inmiddels zijn sporen verdiend. Andere methodieken zijn op weg hun geschiktheid in de praktijk te bewijzen. De toegenomen vraag naar houtbouw zorgt er wellicht voor dat een oud idee een frisse herstart kan maken.

Houtwereld besteedde onlangs in een thema-artikel aandacht aan houtconstructies. Daarin vertelt René Hollander over de nieuwe productiehal en CNC-machine van houtbouwer Hout Konstruktie Friesland. Dit getuigt van vertrouwen in de toekomst.

Volgens Robert Bekkers van Tymber Buildings is de vraag naar houtbouwsysteem Blokiwood groot. Het bedrijf heeft zelfs extra handen nodig om alle orders te verwerken. Victor Beerkens (Bouwadvies Beerkens) licht zijn eigen concept voor bouwen met hout toe. En John Wetzels wil bouwen met houtvezelblokken in Nederland weer van de grond krijgen.

Klik hier voor de complete digitale editie van Houtwereld nr. 12 van 9 oktober 2020 (gratis voor abonnees op het vakblad). Geïnteresseerd? Vraag HIER een (proef)abonnement, digitaal abonnement of gratis proefnummer aan.

Lees ook: Hout versus beton, wat is beter voor het milieu?

(foto: Blokiwood/Megapix’ Ailes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer